Rekreace na zámku v Maďarsku – Hunguest Hotel Palota****Superior

Nádherný zámecký hotel Palota****Superior, kde se určitě nebudete nuditKaždému je jasné, že za kvalitu se platí. Není to jinak ani u rekreace. Při výběru místa rekreace hraje výraznou roli a to čím dál tím více cena paliva, pokud se chcete dopravit na místo autem. I proto se vyplatí si vybrat místo, kde si zaručeně užijete pár dnů v klidu.

My jsme pro Vás našli a vyzkoušeli hotel zámeckého typu v maďarském Lillafüredu (rekreační oblast Miskolc-Lillafüred).
U hotelu se nachází jezero Hámori v Miskolc-Lillafüredu.Lillafüred je jedním z nejkrásnějších klimatických rekreačních míst země založené v roce 1892. Nachází se ve východní části pohoří Bükk v malebném údolí obklopeném třemi horami ve vzdálenosti 12 km od města Miskolc (třetí největší město země).
K městu Miskolc patří vlastně dvě letoviska či rekreační oblasti nacházající se u dvou konců města. Je to jednak Lillafüred a z druhé strany Miskolc-Tapolca.
Dominanta letoviska je bezesporu hotel Palota****Superior, který byl postaven v roku 1927 ve stylu středověkého loveckého zámku.
Největší zajímavostí letoviska jsou krápníkové jeskyně jménem Szeleta (před veřejností je uzavřená), Anna a Szent István (možno návštívit s průvodcem). 900 metrů od hotelu se nachází jeskyně Szent István - otevřeno denně od poloviny dubna do poloviny října 9-17 hod., a ostatní období 9-16 hod. Vstupné činí necelých 3 Eur na osobu. Jeskyně je dlouhá 170 m a pyšní se tzv. kupolovou síní se stalaktity, jezírky a výklenky, v kterých mají svůj domov netopýři. Také poblíž hotelu se nachází dům přírodovědce a etnografa Otty Hermana vnemž žil až do své smrti roku 1914. Jsou zde k videní vycpaní kanci, ptáci, obří brouci, atd.
Hotel Palota****Superior Vám nabízí kromě své vynikající kuchyně relaxaci. Nedávno obnovený a rozšířený wellnes ostrov nabízí vše ke klidnému odpočinku: plovárnu, saunu, infrasaunu, vířivkovou lázeň, parní lázeň, Kneipův bazén. Tichá, relaxační zóna wellnessu je k dispozici pouze pro dospělé od 7 hod. do 9 hod., a od 17 hod. do 21 hod. Dále pro všechny je k dispozici ještě zážitkový bazén, solní kabina, venkovní finská sauna s ochlazujícím bazénkem, fittnes sál. Plánujete-li svatební či jubilejní cestu, hotel Palota****Superior je k tomu jako tvořený – můžete si vybrat třeba z apartmánů s vířivkou nebo s krbem nebo s obojím.
Nedělitelnou součástí letoviska je jezero Hámori tó, kde se hosté hotelu mohou v létě projíždět na loďkách a v zimě bruslit. Odsud se dostanete i k hradu Diósgyőr (Diósgyőr je městská část města Miskolc) úzkokolejkou, která jezdí po trase Miskolc-Diósgyőr-Lillafüred-Garadna a zpět (o jízdním řádu se informujte prosím na recepci) nebo i do samotného města Miskolc. Jinak se nudit zaručeně nebudete, pokud si uděláte výlet do blízkých lázní Miskolc-Tapolca. Tyto lázně kromě toho, že jsou obklopené nádherným parkem, jsou ojedinělé v tom, že se nacházejí v jeskyni. Zde doporučujeme poblíž lázní v jeskyni Bástya Wellness Hotel*** nebo Hotel Kolibri***.